Seagrippi haigestunute arv Mehhikos võib ulatuda üle 1300

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli näomaskides turisti eile Mexico Citys.
Neli näomaskides turisti eile Mexico Citys. Foto: AFP / Scanpix

Mehhiko valitsuse teatel võib seagrippi haigestunud inimeste arv ületada 1300, oletuste järgi on haigus levinud ka Uus-Meremaale.


Uus-Meremaa tervishoiuministri Tony Ryalli sõnul viibis 13-liikmeline õpilaste grupp Mehhikos, vahendas

tvnz.co.nz

. Kümme noorukit on «tõenäoliselt» saanud nakkuse, kuid kõik juba toibuvad.

Uus-Meremaa saatis analüüsid uurimiseks WHO laboratooriumisse Austraalias.

Ühendriikide ametivõimude täpsustatud andmetel on seagrippi haigestunuid California, Kansase ja Texase osariikides kokku 11.

Mehhikos on oletatavasti seagripi tagajärjel surnud juba 81 inimest. Tervishoiuminister Jose Angel Cordova sõnul on kinnitust saadud 20 surmajuhtumi kohta.

Mehhiko pealinnas Mexico Citys ja selle lähiümbruses on haiguse tõttu pandud kinni kõik koolid. Minister Cardova soovitab inimestel vältida baare, kirikuid, kinosid ja staadione.

Maailma Terviseorganisatsiooni WHO väitel võib seagripp põhjustada ülemaailmse epideemia, viiruse kohta aga pole veel piisavalt palju teavet.

WHO president Margaret Chan nimetas epideemia rahvusvahelist muret põhjustavaks tervisehädaks, vahendas Times Online.

Tema sõnul on haigusel potentsiaali muutuda pandeemiaks. Chan soovitab kõikidel riikidel hoida silmad lahti sarnaste haigusnähtude ilmnemisel.

Praeguse seisuga oletavad asjatundjad, et kõnealuse gripi puhul tegemist seguga sea, linnu ja inimeste viirustest, mille tüüpi tähistatakse H1N1. Haigus võib levida vaid kokkupuute tagajärjel nakatunuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles