Suurbritannias avatakse Euroopa pikim Tarzani rada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarzani rajad on maailmas populaarsed.
Tarzani rajad on maailmas populaarsed. Foto: AP/Scanpix

Suurbritannias Loode-Walesis  Bethsdas avatakse märtsi keskel Tarzani rada, kus väidetavalt saab läbi õhu kihutada kiirusega 120 km/h.

Tarzani rajale minejad varustatakse tuule- ja veekindlakostüümi  ning kaitseprillidega, kirjutab CNN. Rada on kokku 1,6 km pikk, millest 200 m kulgeb üle mägijärve, läbi õhu tuhisetakse kuni 120 km/h tunnis ning rada on maapinnast kuni 22 meetri kõrgusel.

Tänu rakmete kasutamisele saab rajale kaasa võtta ka väikse kaamera. Rada paikneb vana kiltkivi kaevanduse, mis omal ajal oli maailma suurim, kohal. Seal samas ehitati ka sajandi eest maailma esimene Tarzani rada, et hõlbustada kaevurite tööd.

Kohalik Gwyneddi omavalitsus kiitis Tarzani raja loomise heaks mullu aprillis, lootuses, et uus atraktsioon paneb Bethsda korralikult maailmakaardile.

Sõit Euroopa väidetavalt pikimal Tarzani rajal maksab täiskasvanutele u 60 eurot ja alla 16-aastastele 48 eurot, selle summa sees on giiditeenus ning võimalus rada kasutada paar-kolm tundi. Ühes tunnis võivad rada kasutada kuni 40 inimest.

Raja skeemi saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles