Edetabel: paremad veinireisi sihtkohad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Castello Banfi loss.
Castello Banfi loss. Foto: AFP / Scanpix
Forbes.com koostas reisisihtkohtade edetabeli veinist lugupidavatele inimesetele. Esikümne tipus troonivad tuntud veinimaad Itaalia, Tšiili ja Lõuna-Aafrika.

 

1. Castello Banfi, Toskaana, Itaalia. Üks Toskaana kaunemaid istandusi, mis saab uhkeldada kena lossi, kahe suurepärase restorani ja degusteerimistoaga.

2. Montes, Colchagua org, Tšiili. Montes on üks tuntumaid Tšiili veinitootjaid, kuid pole sellegipoolest kaotanud oma ektsentrilisust – veinid vananevad keldrites Gregoriuse laulude saatel.

3. Ken Forrester, Stellenbosch, Lõuna-Aafrika. Stellenboschi loetakse kaunimate veiniistanduste piirkonnaks maailmas, millele annavad lisaväärtust vahemereline kliima ja rahvamassidest puutumata Napa oruga sarnanev maastik.

4. Fournier, Mendoza, Argentiina. See on veiniistandus, mille taustal kõrguvad lumised Andide tipud. Külastuskeskus on aga hea näide moodsast arhitektuurist ja kipub meenutama kõrbesse maandunud kosmoselaeva.

5. Leeuwin Estate, Margaret River, Austraalila. Margaret River asub rohkem Singapuri kui Melbourne`i lähedal ja Forbes kirjeldab seda kui väikest nurgakest, kus toodetakse väljapaistvaid veine. Lisaväärtust annavad ilus maastik eakate metsadega ja see, et rahvamassid pole paika veel avastanud, mis annab tunda ka heas teeninduses.

6. Felton Road, Kesk-Otago, Uus-Meremaa.

7. Bodegas Ysios, Rioja, Hispaania.

8. Quinta do Portal, Douro org, Portugal

9. Chateau Lynch-Bages, Bordeaux, Prantsusmaa

10. Peter Jakob Kuhn Oestrich, Rhein/Mosel, Saksamaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles