Wizz Air hakkab lisatasu küsima ka käsipagasi eest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wizz Airi lennuk.
Wizz Airi lennuk. Foto: AFP/SCANPIX

Alates 24. oktoobrist muutuvad Wizz Airi käsipagasit puudutavad reeglid ning lennufirma hakkab suurema käsipagasi eest küsima 10 euro suurust tasu.

Lennufirma põhjendas oma reeglite muutmist kodulehel sooviga teha pardale mineku protseduur kiiremaks. Uus kord ei puuduta lende Ukrainasse.

Ilma lisatasuta võib lennukisalongi võtta käsipagasi mõõtmetega kuni 42x32x25 cm. Pagas peab mahtuma istme alla ja ei tohi kaaluda üle 10 kilo.

Kui pagas on suurem eelnevalt mainitud pagasist, kuid tema mõõtmed ei ületa 56x45x25 cm, siis võib selle lennukisalongi võtta 10eurose lisatasu eest. See peab mahtuma istmete kohal olevasse  pagasiriiulisse, reisija peab suutma pagasit tõsta riiulisse ilma kõrvalise abita.

«Sel nädalal sai Wizz Airist esimene lennufirma Euroopas, mis võttis kasutusele käsipagasitasu,» kommneteeris muudatust Janis Vanags Air Balticust.

Vangase sõnul jälgivad nad seda huviga ning hindavad, kas oleks mõttekas kasutusele võtta tasuline käsipagas või mitte.

«Täna on käsipagas airBalticu lendudel tasuta. Kui reisija ostab oma pileti järgmiseks aastaks ning käsipagas ei ole tasuline, siis see jääb ka ilma tasuta, hoolimata potentsiaalist, et tulevikus muutuvad pagasitasud,» lisas ta.

Wizz Air on Ungari odavlennu firma, mis loodi 2003. aastal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles