Taskuvaraste levinuimad trikid turistide tähelepanu hajutamiseks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Kindlustusfirma SureSave järjestas taskuvaraste levinuimad trikid turistide tähelepanu hajutamiseks ja nende taskute tühjendamiseks. Meeles tasuks pidada Lonely Planeti soovitust: kui pakkumine tundub olevat liiga hea, et olla tõsi, siis see tõenäoliselt ka ei ole tõsi, vahendab news.com.au.

Hot dog’i pettus

Kogu maailmas, eriti lennujaamades, söövad petturid hot dog’e ja ajavad «kogemata» sinepit lähedal olevate turistide peale. Või siis puistavad nende õla peale linnuväljaheiteid. Tekitatud segadust ära kasutades varastatakse väärisesemed.

Libapolitseinik

Libapolitseinikke võib kohata näiteks Tais ja nad süüdistavad reisijaid tavaliselt kuritegudes, mida viimased sooritanud ei ole. Näiteks võivad libapolitseinikud kohapeal välja kirjutada trahvi avalikus kohas suitsu kustutamise eest.

Rünnak ajalehega

Sageli ümbritsevad mustlaslapsed Roomas reisivaid turiste ja lehvitavad ajalehega nende näo juures, et neid segadusse ajada ja takistada ning samal ajal neil taskud tühjaks teha.

Turvarisk

Seda trikki võid kohata suures osas lennujaamades. Kui sihtmärgiks võetud reisija läheneb metallidetektorile, jookseb temast üks inimene ette ja värav hakkab piiksuma. Petis hakkab turvameestega sahkerdama, öeldes, et unustas võtmed ja mündid taskusse. Samal ajal varastab teine petis, kes oli juba enne väravast läbi läinud, reisija väärisesemed lindilt.

Libaahvid

Kagu-Aasias on palju trikke, kuid libaahve esineb peaaegu kõigis selle piirkonna riikides. Ahvideks riietatud ja vastavalt käituvad inimesed koguvad turistidelt «annetusi».

Mustlase titt

Üksik mustlasnaine läheneb reisijatele ja viskab tite (tegelikult nuku) ohvri sülle. Tekkinud segaduse ajal röövivad petturi kaasosalised turisti paljaks.

Käevõrud

Roomas ja Pariisis varitsevad turiste petturid, kes lähenevad reisijatele, pakkudes neile teejuhiseid. Siis kinnitavad nad kiiresti tema käe külge käevõru ja nõuavad selle eest tasu. Kui turist ei soostu maksma, hakkab pettur karjuma ja väidab, et turist varastas temalt käevõru.

Linnutoit

Petturid lähenevad reisijatele Bangkoki Grand Palace’i juures ja annavad neile kotitäie maisi, mida saab tuvidele sööta. Kui reisija on tuvide söötmise lõpetanud, ütleb pettur, et mais ei olnud tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles