Lugeja küsib: miks lastemuuseum põnnide päevarežiimiga ei arvesta?

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miia-Milla-Manda lastemuuseum.
Miia-Milla-Manda lastemuuseum. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Üks Postimehe lugeja imestas, miks Kadriorus asuv Miia-Milla-Manda muuseum on avatud nii, et lõunaund magavad lapsed sinna minna ei saa, kuigi see on just neile mõeldud.

«Kadrioru muuseum on ju tore koht, aga selle lahtioleku ajad ei arvesta lastega,» oli üks kolmeaastaste kaksikute ema pahane. Muuseum on avatud kella 12st kella 18ni.

«Minu lapsed lähevad kella ühe paiku magama, seega enne lõunaund me sinna ei jõua. Lapsed magavad paar tundi ja kui siis pärast ärkamist lõpuks läbi linna kohale jõuad, on kell juba viis ning tunni aja pärast pannakse muuseum juba kinni,» rääkis naine. Ema sõnul pole nende pere ainus, kes muuseumi lahtiolekuaegadega rahul pole. Tema teada on mõned lapsevanemad muuseumile kirjutanud palvega muuseumi lahtiolekuaegu muuta.

«Meie muuseumi oluliseks tegevusvaldkonnaks on muuseumipedagoogika - viime läbi lasteaia- ja kooligruppidele muuseumitunde. Muuseumitunnid toimuvad ekspositsioonis  ja kuna meie maja on väike, siis ei ole samaaegselt võimalik viia läbi muuseumitunde ja võtta vastu üksikkülastajaid,» vastas Postimehe päringule Miia-Milla-Manda muuseumi juht Tanel Veeremaa. Ta kinnitas, et kell 9.30-12 toimuvadki muuseumitunnid ehk ekspositsioon on gruppide poolt hõivatud. «Gruppe käib meil väga palju,» lisas ta.

«On tõesti kahetsusväärne, kui inimestele on jäänud mulje, et muuseumi Miia-Milla-Manda tegevus ainult kella kaheteistkümnest kella kuueni kestabki,» sõnas Veeremaa. Muuseumijuhi sõnul tänane tööjõuressurss ei võimalda maja ka kauem lahti hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles