ERR: Aasiast pärit turistide arv Eestis kasvab

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Jaapani turistid Rakveres.




  
am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
Pildil Jaapani turistid Rakveres. am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Aasia riikidest pärit turistide osakaal hakkab ka Eestis tasapisi suurenema ja ehkki esialgu pole näiteks Hiinast massiliselt turiste oodata, on neid viimase aastaga Eestisse sattunud varasemast tervelt 97 protsenti rohkem.

Tõnis Roosimaa, kes elas aastaid Hiinas, jutustab nüüd giidina hiina keeles turistidele lugusid Tallinna ajaloost ja usub, et hiinlasi tuleb edaspidi siia kindlasti rohkem, vahendab ERR Uudised.

«Hiinlased on väga targad, mina olen mitme grupiga teinud niimoodi, et ma näitan neile linna ja pärast seda näen neid juba iseseisvalt vedamas – need inimesed õpivad ära ja toovad oma gruppe,» kirjeldas Roosimaa.

Hiina turistide viimase aasta juurdekasv on 97 protsenti ning see tundub muljetavaldav, kuid arvuliselt pole turiste veel väga massiliselt – aastas tuleb Hiinast Eestisse umbkaudu 5000 turisti.

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso ütles, et Aasiast Eestisse reisinute jaoks on eksootiliseks elamuseks eelkõige siinne loodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles