Saaremaa spaas uuritakse mullivannivigastuse põhjust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullivann. Foto on illustreeriv.
Mullivann. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mändjalas asuva Saaremaa hotelli Thalasso spaa juhtkonna kinnitusel selgitavad nad välja, kes on süüdi selles, et mullivanni ventilatsiooniklapist vanni ohutuse tagamiseks ei piisanud.

OÜ Saare Hotell juhatuse esimees Heldur Allese kinnitas Saarte Häälele, et hotelli juhtkond avaldab siirast kahetsust seoses 1. septembril nende mullivannis toimunud õnnetusjuhtumiga, kus vanni ventilatsiooniava imes väikelapse tagumiku vaakumisse ja tegi lapsele seeläbi viga.

Allese sõnul algatasid nad juhtunust teada saades viivitamatult sisejuurdluse. Hotelli juhtkonnani ei olnud aga signaale analoogsete õnnetuste kohta tema sõnul varem jõudnud. «Seepärast ei olnud juhtkond sellisest ohust teadlik,» väitis Allese.

Klapist ei piisa

Ta selgitas, et koos emaga läinud laupäeval mullivannis olnud kolmeaastane laps jäi vannisüsteemis kasutatava alarõhu tõttu kinni ventilatsiooniava külge, mille kaudu imetakse mullivanni jaoks õhku sisse. Nimetatud ava ei paikne vannis vee all, vaid osaliselt ülalpool veepinda ja on seega nähtav. Lisaks on sellel isesulguv klapp, mis nagu nüüd selgunud on, ei ole siiski piisav ohutuse tagamiseks, tõdes Allese. Ta lisas, et kõnealune ava on mullivanni süsteemi kasutuselevõtmisest saati olnud ühesuguse ehitusega ja selle süsteem on igati töökorras.

Mullivanni süsteemi komplekteeris ja paigaldas OÜ Basseiniekspert, kelle väidete kohaselt on samasuguseid süsteeme paigaldatud paljudesse spaadesse ning mujalt infot sarnaste õnnetuste kohta laekunud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles