Saiakeste jagamine käib Estonian Airile üle jõu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saiake.
Saiake. Foto: SCANPIX

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen tunnistas, et lennufirma otsustas hakata turistiklassi reisijad lahterdama, kuna senine kontseptsioon, kus reisijatele saiakesi jagatakse, käib ettevõttele üle jõu.

«Senine pardakontseptsioon, kus igale reisijatele jagatakse lähemate sihtkohtade lendudel väike saiake ning pikematel lendudel võileib, ei ole praeguse kulutaseme juures jätkusuutlik,» ütles Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen. Ta lisas, et lennufirma otsustas mitmete teiste Euroopa juhtivate lennufirmade eeskujule tuginedes pakkuda piletit soetades reisijale endale võimalust otsustada ja valida, millise hinna ja pardateeninduse tasemega piletit ta soovib.

Alates 1. oktoobrist pakutakse edaspidi turistiklassis suupisteid ECO Plus ja ECO Flex pileti ostnutele. Kõige soodsaima hinnaga ehk Mini ECO, ECO Light ja ECO piletiga reisijad saavad soovi korral suupisteid osta pardalt või interneti vahendusel enne reisi ettetellitavast menüüst.

Pressiesindaja kinnitusel ei hakata hoolimata kolmest erinevast piletihinnast turistiklassi reisijaid lennukis eraldama. «Äriklassi ja Eco Flex piletiga reisijad istuvad kardina ees, ülejäänud reisijad kardina taga. Kindlalt paika pandud reeglit istekohtade paiknemise osas pole,» kinnitas ta.

Rääkides piletihindadest ütles pressiesindaja, et igas hinnaklassis on mitu hinnasammu, aga üldine hinnaskaala on alljärgnev.
ECO piletite hinnad algavad 49 eurost. ECO Plus pilet on ECO hinnast 20 euro võrra kallim. ECO Light pileti on ECO hinnast 10 euro võrra odavam. Mini ECO piletihinnad kajastavad kampaaniahindu ja need on n-ö letihindadest reeglina soodsamad.

Pileti muutmise võimalus kuulub piletihinna sisse ECO Flex ja äriklassi piletil. ECO Light ja mini ECO pileteid muuta ei saa.
Lennuaja muutmine enne väljalendu on tasu eest võimalik ECO ja ECO Plus piletite korral.

Ühekordne nime muutmine enne väljalendu ECO Plus piletiga tasuta, iga järgnev vahetus tasu eest. ECO piletiga nime muutmine enne väljalendu tasuline.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles