Tõenäoliselt ei saa tulevikus enam lennukis aknast välja vaadata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uut tüüpi lennuki X-48C.
Uut tüüpi lennuki X-48C. Foto: NASA

Kuigi aknaäärne koht ja vägev vaade on üks pika lennureisi väheseid plusspooli, siis tulevikus tõenäoliselt seda lõbu reisijatel enam ei ole.

NASA ja Boeing on edukalt testinud uut radikaalset lennukimudelit X-48C, millel ühe muudatusena ei ole reisijaaknaid. Erinev on ka lennuki kuju, kus on eraldi kahe tiiva asemel hoopis ühtlaselt laiem tiibadega tagaosa, kirjutab news.com.au.

Hübriidtiibadega lennuk on kütusesäästlikum ja peaks mahutama rohkem reisijaid, mis peaks tõenäoliselt vähendama ka lennureiside hinda.

Boeingu peainsener Normal Princen ütles, et viimase 60 aasta jooksul on lennunduses kütuse kasutamise efektiivsus suurenenud 50 protsendi võrra, aga nüüd on edasiminekuks vaja radikaalseid muudatusi lennuki kujus.

Uus lennuk peaks tagama ka vaiksema reisi, kuna sellel on vaid kaks mootorit ja helifiltrid. NASA loodab, et uus disain võetakse kahe aastakümne jooksul kasutusele sõjaväes ja potentsiaalselt ka tavalendudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles