Muuseumid korraldavad üle-eestilise mängu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Eesti Rahva Muuseumi suvenäitus.
Pildil on Eesti Rahva Muuseumi suvenäitus. Foto: Kristjan Teedema / Postimees


20. juulist kuni 5. augustini on võimalus kõigil osaleda üle Eesti asuvates arvukates muuseumides toimuvad külastusmängus.

«Muuseumide külastusmäng on hea võimalus muuta oma suvepuhkus veidi seikluslikumaks – lisaks tavapärasele leiab muuseumidest ka spetsiaalselt selleks loodud kogu perele sobivaid mõistatamis- või otsimismänge ning muudki põnevat,» rääkis Eesti Rahva Muuseumi metoodik Eva-Kaia Vabamäe. «Külastusmängus osalevad muuseumid paljudes Eestimaa paikades, nii igaühe oma või naabermaakonnas kui riigi teises otsas, ning templeid võib koguda võib ka mitu korda,» kutsus ta kõiki osalema.

Mängus osalemiseks tuleb küsida muuseumitöötajalt flaier, millel on osalevate muuseumide nimekiri. Loosimisel osalemiseks on tarvis saada flaierile tempel vähemalt kahest muuseumist, mis kinnitab osalemist muuseumimängus. Templitega varustatud flaieri osa, kuhu on lisatud osaleja nimi ja telefoninumber, jäetakse muuseumisse.

Osalenute vahel loosib iga muuseum koos filiaalidega välja pääsme kahele Tartu Uue Teatri suveetendusele «Opus Geographicum ehk naised valitsevad maailma» selle aasta augustis. Loosi lähevad ka muuseumide meened. Võitjatega võtavad muuseumid ühendust ning lepivad kokku, kust võidupääsmed või meened kätte saab. Võitja valib sobiva etenduse kuupäeva ise: 10., 11., 14., 15., 16., 17., 18., 19. august. Etendus algab nimetatud kuupäevadel kell 20 Raadil, ERMi uue hoone asukohas.

Osalevad muuseumid ja info: http://www.erm.ee/et/Osale/muuseumimang.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles