Uus Eesti reisijuht aitab leida kodumaise puhkekoha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmus uus Eesti reisijuht «Puhkus maal».
Ilmus uus Eesti reisijuht «Puhkus maal». Foto: Eesti Maaturism
Äsja ilmus uus Eesti reisijuht «Puhkus maal», mis aitab kodumaal reisida eelistavatel inimestel hõlpsalt leida mõnusa puhkekoha ja huvitavaid tegevusi.

Reisijuhi koostanud MTÜ Eesti Maaturism tegevjuhi kohuseid täitva Raili Mengel-Sünti sõnul on «Puhkus maal» mõeldud just individuaalturistile ja see pakub infot erinevatest võimalustest nii seiklus-, kultuuri- kui ka loodushuvilistele.

Et reisijuhti kasutades oleks hõlpsam vajalikku infot leida, on majutusasutused välja toodud maakonnapõhiselt ja aktiivne puhkus regioonide kaupa. Majutusettevõtted on ära toodud koos hindade, teenuste, lisavõimaluste ja asukoha GPS koordinaatidega.

Maakondade kohta leiab reisijuhist turismiinfokeskuste kontaktid, tähtsamate vaatamisväärsuste esikümne koos lühitutvustustega ja kaardid, kuhu on kantud majutuse, aktiivse puhkuse teenusepakkujate ning vaatamisväärsuste asukohad.

Lisaks maakondade kaartidele on reisijuhis ka temaatilised kaardid söögikohtade, seminarivõimaluste, telkimise, kämpingute, karavanide, veematkade, kalapüügi, jahi, ratsutamise ja jalgrattamatkade kohta.

«Reisijuhi kasutus on väga lai. Tema abil on võimalik oma puhkusereis planeerida kodus, võtta ühendust ettevõtjaga ning broneerida omale sobivaks ajaks meelepärased tegevused,» sõnas Mengel-Sünt ja lisas, et kindlasti võiks reisijuhi ka Eestis ringi sõites autosse kaasa võtta, sest nii saab ka hetkeemotsiooni ajendil oma puhkust sisustada.

Reisijuhte saab maakondade turismiinfopunktidest, Apollo raamatukauplustest või tellida veebilehelt www.maaturism.ee. Tellimisel jääb hind koos postikuluga 50 krooni piirimaile.

Saadaval on ka võõrkeelsed eksemplarid - praeguseks on reisijuht ilmunud soome, inglise ja läti keeles ning suve alguseks lisanduvad ka saksa-, vene- ja rootsikeelsed väljaanded. Võõrkeelsete reisijuhtide ilmumist toetab Euroopa Regionaalfoond ja neid saab tasuta, koju tellimisel tuleb inimesel tasuda vaid postikulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles