Vedelikud võivad taas käsipagasis lennukisse pääseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine kohvri ja käsipagasina lennukisse kaasa võetava kotiga.
Naine kohvri ja käsipagasina lennukisse kaasa võetava kotiga. Foto: Corbis / Scanpix
Seoses tsiviillennunduse ühiste turvanõuete täiendamisega Euroopa Liidus võib juhtuda, et ligikaudu aasta pärast saab reisija käsipagasis lennukisalongi taas vedelikke kaasa võtta.

Uued reeglid peaksid jõustuma hiljemalt järgmise aasta 29. aprilliks ja võimaldavad senisest tõhusama turvasüsteemi kasutuselevõttu, mis suudab ära tunda ka vedelikulaadseid lõhkeaineid, vahendas STT.

Võimalus reisilt ostetud või külakostiks viidav veinipudel lennukipardale kaasa võtta sõltub sellest, kui usinalt lennujaamad oma turvasüsteeme uuendada suudavad, arvas Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen.

Terrorirünnakute hirmus 2006. aastal karmistatud turvameetmed on lennuväljade jaoks juba praegu kaasa toonud suuri lisakulusid. Näiteks Helsingi-Vantaa lennuvälja kulud on alates 2001. aastast enam kui kahekordistunud.

Aastas kulub turvakontrollile 20-30 miljonit eurot ja selle taga on töötajate arvu suurenemine. Kui enne USA terrorirünnakuid töötas Helsingi-Vantaa lennuväljal alla 200 turvatöötaja, siis nüüd on neid üle 1000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles