Kuressaare linnapea lennuliini puudumisest: see on äärmiselt kahetsusväärne

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avies lennuk Kinhus maandumas
Avies lennuk Kinhus maandumas Foto: Urmas Luik

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu sõnul on äärmiselt kahetsusväärne, et lennufirma Avies alustab lende Tallinna-Kuressaare liinil alles 1. juunist, jättes kuupikkuse augu lennugraafikusse.

«See mõjutab meid kindlasti väga oluliselt. On ju teatud hulk inimesi, kes on harjunud lennuliiklusega, arvestades, et see on oluliselt kiirem kui liikuda ratastel,» ütles Mäetalu E24-le.

Linnapea sõnul oli lennuliiklus Estonian Airi teenindamise ajal küll hõre, ent vähemalt olemas.

«Kahetsusväärne lugu, et juunini venib. Küsimus pole ainult meie inimeste lendamises väljapoole, vaid tegelikult on teatud hulk turiste, kes kasutavad ainult lennuliiklust,» sõnas Mäetalu.

Kuressaare lennujaam teatas eile, et seoses lennuoperaatori vahetumisega ei toimu Tallinna- Kuressaare-Tallinna lende kuni 31.05.2012.

Saare maavalitsuse transpordinõunik Taavi Kurisoo avaldas Saarte Häälele lootust, et Aviesel, millega sõlmitav leping hakkab kehtima 1. juunist, õnnestub hankida lisalennuk, alustamaks liini teenindamist lepingus ettenähtust varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles