Novaator: kas lendamine on ohutu?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt lennuki pardalt.
Pilt lennuki pardalt. Foto: Aivar Aotäht / Sakala
Lennuõnnetused leiavad alati tee uudistesse. Seetõttu on avalikkus nende esinemisest väga hästi informeeritud. Aga kas pole mitte nii, et nad leiavad uudistes kajastamist osaliselt ka seetõttu, et juhtuvad võrdlemisi harva?

Kui iga päev mõni suur lennuk alla kukuks, siis ilmselt kaoks asja vastu peagi huvi. See poleks enam uudis, kirjutas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Eelmisel kuul juhtus USAs kaks lennuõnnetust, mida on keskmisest rohkem. Esimene lõppes küll piloodi meisterliku tegutsemise tõttu ilma ühegi inimohvrita. Teisel juhul hukkusid kõik pardal olnud 49 inimest ning üks inimene majas, millele lennuk sisse sõitis. Õnnetuse põhjuseks oli esimesel juhul linnuparv ning teisel juhul ilmselt lennuki tiibadele kogunenud jää.

Hirm lendamise ees on paljude inimeste üks suuremaid foobiaid. Sarnast hirmu autoga sõitmise ees üldiselt ei tunta. See on üsna lihtsasti mõistetav, sest lennukiga sõitvale inimesele tundub, et ta on täiesti abitu. Kui midagi peaks valesti minema ja lennuk alla kukkuma, siis ei saa ta mitte midagi teha ning ellujäämisvõimalused on äärmiselt kesised.

Tegelikult ei tähenda see muidugi, et autos olles saaks kaasreisijad kuigi palju rohkem teha. Ja kui uskuda statistikat, siis ongi autosõit väga palju ohtlikum lennukiga lendamisest. USA transpordiohutusbüroo andmetel lendas USAs 2007. aastal lennukitega 770 miljonit inimest. Juhtus 62 intsidenti ning surmasaanuid oli kokku 44. Maanteedel jättis oma elu sel aastal aga tervelt 44 000 inimest. See on väga suur erinevus ning peaks inimesed autosõidu suhtes märksa ettevaatlikumaks tegema.

Siiski ei ole viletsad autojuhid peamiseks surmapõhjuseks. Kaugelt olulisemaks tapjaks on südamehaigused ning vähk. Võimalus elu jooksul südamehaigusesse surra on üks viiele. Tõenäosus hukkuda autoõnnetuses on samuti masendavalt kõrge – üks sajale. Lennureisi ajal surma saamise võimalus on aga peaaegu olematu üks kahekümne tuhandele.

Järeldus sellest on, et lendamise pärast ei ole mõtet muretseda. Mõned lennukid kukuvad küll alla, kuid tõenäosus, et alla kukub just see lennuk, millega Sina lendad, on imeväike. Hoopis enam tuleks tähelepanu pöörata tervislikele eluviisidele ning kui vähegi võimalik, siis sõita vähem autoga, sest see on tõeliselt eluohtlik tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles