Raske aeg sunnib Kihnu lendureid pileteid müüma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu ja mandri vahel lendav lennuk.
Kihnu ja mandri vahel lendav lennuk. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Pärnus on majanduslike raskuste tõttu olukord, kus pileteid Kihnu lennukile broneerivad ja müüvad lennufirma Aviesi piloodid, varem tegi seda Pärnu lennujaam.


Pärnu lennujaama juhataja Erki Teemägi sõnul otsustati raske majandusliku olukorra tõttu koondada klienditeenindaja-raamatupidaja, kelle tööks piletite müük enne oli, teatab ERR uudised. Selle tõttu ei ole nüüd lennuväljal kedagi, kes sellist tööd teeks.

Lennufirma Avies piloot Tiit Soormi sõnul on olukord, kus piloodid piletimüümisega tegelema peavad, üsna halb, kuna reisijad kannatavad. Kui piloot on parajasti lennul, siis on tema mobiiltelefon välja lülitatud ja inimesel tuleb korduvalt helistada.

Teemäe sõnul on lennufirmale piletite broneerimine tänamatu töö, kuna inimesel ei ole kohustust piletit ette välja osta.

«On tihti olnud olukordi, kus piletid on broneerinud kolm lennukitäit inimesi, kuid kohale tuli vaid üks lennukitäis,» kurtis Teemägi, lisades, et see tekitab lennufirmale täiendavaid raskusi oma tegevuse planeerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles