Piisava tagatiseta reisiettevõtteid tuvastatakse pea igal kuul

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksejõuetu reisifirma Top Tours kontor Vana-Viru tänaval.
Maksejõuetu reisifirma Top Tours kontor Vana-Viru tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Tarbijakaitseamet tuvastab pea iga kuu mõne reisiettevõtte, kelle tagatis ei ole piisav.

Märtsis määras amet ühele firmale nõuetekohase tagatiseta tegutsemise eest trahvi, veebruaris määrati trahv kahele ettevõttele, mis pakkusid müügiks pakettreise, omamata vastavat registreeringut majandustegevuse registris ega kohustuslikku tagatist, ning aasta alguses said trahvi neli ettevõtet, millel tagatis oli lõppenud, kuid tegutseti edasi.   

Ameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juht Hanna Turetski rääkis ERR-i uudisteportaalile, et ilma tagatise ja registreeringuta tegutsevate ettevõtete kohta saadakse infot nii turujärelevalve käigus kui ka ametisse edastatud signaalidest. Majandustegevuse registrist saadakse info registreeritud reisiettevõtja tagatise, selle kehtivuse, suuruse või selle puudumise kohta. 

Viimati läks reisiettevõtte tagatis käiku möödunud aastal: 4. oktoobril teatas reisikorraldaja Fiji Travel-Alma Tour Group OÜ ametile, et lõpetab oma tegevuse seoses makseraskustesse sattumisega ning suutmatusega täita pakettreisilepingutest tulenevaid kohustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles