Saaremaa valiti maailma 1000 vaatamisväärse koha sekka

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõis.
Pädaste mõis. Foto: Marina Pushkar/Postimees

Saaremaa on üks tuhandest paigast maailmas, kus peab enne surma ära käima, soovitab läinud aasta lõpul New York Times’i bestsellerina ilmunud üllitis «1000 kohta, mida sa pead enne surma nägema».

Raamatust leiab infot nii Kuressaare linnuse, Viidumäe, Sõrve poolsaare, Georg Ots Spa hotelli kui ka Pädaste mõisa Alexandri restorani kohta, kirjutab Saarte Hääl.

Lisaks on ära toodud ka mõned Tallinnas asuvad söögikohad.
«See on ju lausa uskumatu ja suurepärane!» rõõmustasid nii Kuressaare turismiinfopunkti juhataja Karmen Paju kui ka turismiõppejõud Lii Muru. Ehkki kumbki neist täpselt ei teadnud, kuidas Saaremaa nii väärikasse väljaandesse sattus, usuvad nad oma sõnul, et sellel võivad olla päris head tagajärjed.

«Päris palju on inimesi, kes panevadki oma reisimarsruuti paika selliste soovituslike raamatute põhjal,» teab Paju, kes oletas, et ehk olid «süüdi» mõned Ameerika Ühendriikidest pärit reisikorraldajad, kes on siin korduvalt käinud.

Lii Muru arvates võib «1000 kohta…» raamatusse sattumises n-ö süüdi olla just Pädaste mõis, mis kaugeilt mailt tulnuid võõrustanud juba aastaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles