Novatours: puhkajate uuteks lemmikuteks on saamas Tenerife ja Türgi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi on muutunud puhkajate lemmikuks. Pildil vaade Alanyale.
Türgi on muutunud puhkajate lemmikuks. Pildil vaade Alanyale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reisikorraldaja Novatours juhi sõnul mõjutas eelmisel aastal tugevasti turismiturgu Egiptuse revolutsioon, millega läbi aastate populaarseimale sihtkohale kriips peale tõmmati. Selle asemel kogusid populaarsust Tenerife ja Türgi.


Lõppenud aasta oli Novatoursile majanduslikult edukas ning käesolevaks aastaks prognoosib reisikorraldaja ligi 20 protsendilist kasvu, ütles Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal. «Vaatamata üldisele reisijate arvu kahanemisele tšarterturismi sektoris, suutsime parandada müüginumbreid ja lõpetada aasta üle ootuste edukalt ning kasumiga,» lausus ta.

Novatoursi käive kasvas auditeerimata andmetel mullu 25 protsenti. Kokku teenindas ettevõte Eestist 2011. aastal ligi 24 000 turisti. «Kindlasti aitasid positiivsetele tulemustele kaasa turu korrastumine ja nõrgemate reisikorraldajate lahkumine,» selgitas Uustal.

Tänavu aprillis lõppev talvehooaeg on kulgenud Novatoursile samuti edukalt. «Ilusat debüüti on tegemas meie uus sihtkoht - India. Samuti on oma klientuuri leidnud Iisraeli reisid,» märkis Uustal.

Aprillis algava suvehooaja sihtkohtade müügi avas Novatours juba mullu detsembris. Traditsiooniliselt kuuluvad suvesihtkohtade hulka Türgi, Kreeta ja Bulgaaria tuntud puhkepiirkonnad. Lisaks saab alates maist lennata veel seitsmesse uude sihtkohta. Valikus on Sitsiilia, Horvaatia, Hispaania, Portugal, Küpros, Halkidiki poolsaar Kreekas ja Rhodose saar.

Novatours osaleb eeloleval nädalal turimismessil Tourest 2012, kus traditsiooniliselt on ettevõtte boksis väljas suur hulk sooduspakkumisi nii lõppevaks talvehooajaks, kui eelolevaks suvehooajaks.

Reisihuvilised eelistavad üha rohkem keskmise või kõrgema kategooria hotelle ning kasvamas on klientide hulk, kes broneerivad reisi varakult ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles