Ryanair võib trahvida liiga suure käsipagasiga reisijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Sorge

Odavlennufirma Ryanair hakkab trahvima liiga suure käsipagasi ja ostukottidega reisijaid.

Lennufirma pressiesindaja Stephen McNamara sõnul on viimasel ajal sagenenud olukorrad, kus reisija tuleb lennuki pardale ostukottide ja pagasiga, mis on kokku suuremad kui nende registreeritud pagas, vahendab VG Nett.

30 euro (enam kui 460 Eesti krooni) suurust trahvi peavad maksma kõik, kes rikuvad lennufirma reeglit, mis lubab tasuta pardale võtta vaid ühe pagasiühiku.

Skandinaavia lennufirma Norwegian teatel ei ole neil midagi sarnast plaanis läbi viia, küll aga tõstsid nad hiljuti pagasitasu, mis sõltub nüüd lennu pikkusest. Pagasiühiku eest küsitav summa võib ulatuda kuni 120 Norra krooni, ehk ligi 200 Eesti krooni.

Lennufirma SAS seevastu pagasi eest tasu ei nõua ning järgib põhimõttest, et piletit ostes makstud hinnale mingit lisa hiljem juurde ei tule. SASi pressiesindaja Knut Morten Johanseni sõnul on Ryanairi uus reegel tagajärg nende kõrgetele lisatasudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles