Kallas: ELi ristluslaevanduse seadused tuleb ümber teha

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia.
Costa Concordia. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas kommenteeris, et jaanuaris toimunud Costa Concordia õnnetuse valguses tuleks Euroopa Liidu ristluslaevandust puudutavad seadused kohati ümber teha.

Kallase sõnul tuleb analüüsida, millises osas on seadused puudulikud ning need siis ümber teha, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Olulisem on Kallase meelest siiski turismilaevafirmade enda panus, Kallase sõnul peavad ristluslaevade omanikud tegema juhtunust kaugeleulatuvaid järeldusi, kui tahavad säilitada oma usaldusväärsuse.

«Me peame tegema koostööd, sest juhtus väga tõsine õnnetus, mis nõudis palju inimelusid. See on väga tõsine õnnetus, kuid me ei tohi sattuda paanikasse, vaid peame astuma ratsionaalseid samme, mis põhinevad juurdlusrühma järeldustel, mis omakorda lähtuvad meie enda vastuvõetud ohutusreeglitest, siis vaatame, mida me saame teha, meil on ühine arusaam, et nende probleemidega tuleb tegeleda, et säiliks laevaturismi usaldusväärsus,» rääkis Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles