Peaministri välisnõunik: vana hea Egiptus on turismikohana kadunud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püramiidid.
Püramiidid. Foto: SCANPIX

Egiptuses ei ole olukord väga dramaatiline, kuid vana hea Egiptus turismikohana on kadunud ja ilmselt lähiajal tagasi ei tule, ütles peaministri välisnõunik Mart Volmer.

Mart Volmer rääkis «Ringvaatele» antud intervjuus, et reisimist ei saa ära keelata, kuid Egiptusesse soovitatakse sõita ainult neil, kes on nõus mereäärses kuurordis püsima ega kavatse riigis ringi sõita, vahendas ERR Uudised.

«Arvan, et ka neil, kes mere äärde lähevad, on nõutud natuke kõrgem riskitaluvus kui tavaliselt, see pole praegu siiski päris tavaline koht, kuhu minna,» lisas ta.

Volmeri sõnul ei ole turistid Egiptuses seni otsest vägivalda tunda saanud, tegemist on olnud lihtsalt väga ebamugavate olukordadega, senised intsidendid on aga lahenenud tänu kohalikele võimudele ja politseile, kes on väga huvitatud, et olukord oleks rahulik.

Kuna Eestil on Egiptuses saatkond, on saanud inimesi vahetult aidata, rääkis nõunik, kelle sõnul suunduvad paljud eestlased praegu rahutusse riiki just seetõttu, on Egiptus on suurte muudatuste keskel ja kardetakse, et äkki muutub tulevikus sinna reisimine võimatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles