Estravel: eestlastele meeldib enim puhata Türgis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Türgis.
Hotell Türgis. Foto: Estravel

Estraveli kaudu sõitis mullu valmisreisiga Türgi päikese alla ligi 3000 inimest. Järgmised kohad 2011. aasta reisimüügi edetabelis kuuluvad Kreekale, Egiptusele ja Kanaari saartele, kuhu reisis aastas veidi enam kui 2000 inimest.


«Üldiselt möödus 2011. aasta reisimüügis säästurežiimi tähe all ja palju eksootilisi paiku just edetabelisse ei jõudnud,» võttis aasta kokku Estraveli puhkusereiside tootejuht Katrin Samlik. Tabeli eesotsas on endiselt need kohad, kuhu on Eestist palju otselende ja kus on mõnus perepuhkust veeta.

Popimad on pigem sellised paigad, kuhu saab lihtsalt ja kiirelt pärale. Samuti on klientidele oluline, et elu kohapeal oleks odav, kuid teenus siiski kvaliteetne. «Türgi soodsa all inclusive paketiga on kaugematel sihtkohtadel väga raske võistelda,» tõdes Samlik.

Tõeline üllataja 2011. aasta pakettreiside müügitabelis oli aga Tai. Eelmise aastaga võrreldes on sinna reisijate arv praktiliselt poole võrra kasvanud, ulatudes ainuüksi valmisreiside müügis tugevasti üle 1000 reisija. Sellele lisanduvad veel individuaalreisid, kus Estravelist on ostetud ainult lennupiletid.

Eksootilisematest kohtadest mahtusid Estravelis müüdud puhkusereiside esikahekümnesse mullu Roheneemesaared, AÜE, India, Mehhiko, Sri Lanka, Kenya, Maldiivid ja Dominikaani Vabariik.

«Samas ei pruugi see pingerida peegeldada eestlaste tõelisi eelistusi, sest enamik eksootilistesse sihtkohtadesse sõitjatest on pigem seljakotireisijad. Paljudesse ägedatesse kohtadesse ei saagi ju tšarteriga, näiteks Filipiinid, Bali,» lisas Samlik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles