Spetsialistide ümarlaud: Egiptuse reiside ärajätmiseks pole hetkel põhjust

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptus enne rahutusi.
Egiptus enne rahutusi. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti Turismifirmade Liidu korraldatud ümarlauale kogunenud suuremate reisifirmade, tarbijakaitseameti ja ministeeriumide esindajad nentisid, et hetkel pole põhjust Egiptuse-reiside ärajätmiseks.


Liidu tegevdirektor Kersti Konti sõnul kutsuti ümarlaud kokku eesmärgiga jagada asjaosaliste vahel infot ning arutada võimalusi Eesti turistide turvalisuse paremaks tagamiseks Egiptuses.

«Jõudsime ühiselt seisukohale, et Egiptuse reiside ärajätmiseks pole hetkel põhjust, kuid kõik asjaosalised hoiavad olukorral Egiptuses teravdatult silma peal ning jagavad omavahel infot,» ütles Kont.

Osapooled andsid välja ka kolm soovitust täna Egiptuse-reisi plaanivale inimesele.

• Esiteks, enne reisi tuleks end alati registreerida välisministeeriumi kodulehel – ka siis, kui reisile minnakse ametliku pakettreisiga.
• Teiseks soovitatakse osta kõik Egiptuse kohalikud ekskursioonid oma Eesti reisikorraldaja käest või läbi tema ametliku kohaliku partneri.
• Kolmandaks rõhutasid ümarlauale kogunenud osapooled korraliku reisikindlustuse vajalikkust.

Ümarlaual osalesid välisministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, tarbijakaitseameti ja suuremate turismifirmade esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles