Reisikindlustuse sõlmimine on tänavu tõusnud pea poole võrra

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiliga saab ka reisikindlustuse teha.
Mobiiliga saab ka reisikindlustuse teha. Foto: Margus Ansu

If kindlustuse andmetel on tänavu kümne kuuga reisikindlustuste arv võrreldes möödunud aasta sama perioodiga kasvanud 40 protsenti.


Samas on palju veel neid inimesi, kellele reisikindlustuse puudumine meenub alles välisriigis ning õnnetuse järgselt.

If kindlustuse isikukindlustuse tootejuhi Terje Rabe sõnul on reisikindlustuse kasvu põhjuseks ilmselt kindlustamata inimeste juhtumite avalikkuse ette jõudmine ning seeläbi ka teadlikkuse kasv.

«Inimesed teadvustavad endale üha enam asjaolu, et ka minuga võib reisil olles midagi juhtuda ning seda, et arstiabi välisriigis võib olla väga kallis. Oluline on meeles pidada, et reisikindlustus tuleb sõlmida enne reisile minekut,» möönis Rabe. Samuti on reisikindlustuse sõlmimine muutunud üha lihtsamaks, seda saab täna teha ka näiteks mobiilisõnumi teel.

Tänavu on olnud If kindlustusel näiteks ka kaks juhtumit, kus ravikuludeks hüvitatud summad ületavad 40 000 euro piiri. Reisikindlustus hüvitab ootamatu haigestumise või õnnetusjuhtumiga seotud ravi- ja transpordikulud, reisi ärajäämise ja katkemisega seotud kulutused, reisile hilinemisest tekkinud lisakulud ning reisipagasi varguse, transpordi käigus kadumise või kahjustumisega seotud kulutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles