Katastroofidest räsitud Jaapan juhib turismitabelit

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapan
Jaapan Foto: SCANPIX

Vaatamata looduskatastroofidele, tuumajaamade kriisile ja majanduslikule ebakindlusele juhib Futurebrandi koostatud turismibrändi tabelit Jaapan.

Jaapan sai esikoha vaatamisväärsuste alamkategoorias, kuid oli esikolmikus nii toidu kui ka puhkekeskuste ja majutuse kategoorias.

Kategooria sissejuhatuses tõstetakse esile, et Jaapani esikoht võib näidata, et tugev bränd suudab kriiside ajal vastu pidada ja inimesed annavad rasked ajad andeks.

Üldtabelis järgnesid Jaapanile Itaalia, Hispaania, USA, Prantsusmaa, Šveits, Tai, Austraalia, Uus-Meremaa, Maldiivid, Mauritius, Saksamaa, Kanada, Brasiilia, Rootsi, India, Austria, Singapur, Argentina, Türgi, Malaisia, Tšiili, Mehhiko, Soome ja Araabia Ühendemiraadid.

Toitu peetakse kõige paremaks Itaalias, millele järgnevad Prantsusmaa, Jaapan, Hispaania, Singapur, Tai, India, Brasiilia, Malaisia, Šveits, Saksamaa, Vietnam, Kreeka, Austraalia ja USA.

Vaatamisväärsuste osas tõstetakse esile Jaapanit, Itaaliat, Prantsusmaad, USAd, Iisraeli, Suurbritanniat, Uus-Meremaad, Egiptust, Hispaaniat ja Šveitsi.

Oma raha eest saad kõige enam aga Tais, millele järgnevad USA, Malaisia, Argentina, India, Laos, Indoneesia, Kambodža, Vietnam ja Türgi.

Randade tabelis on esimene Austraalia ja talle järgnevad Brasiilia, USA, Maldiivid, Bahama, Tai, Kreeka, Hispaania, Itaalia ja Fiji.

Ööelu kategoorias on esirinnas USA, Suurbritannia, Brasiilia, Hispaania, Prantsusmaa, Itaalia, Austraalia, Tai, Argentina ja Saksamaa.

Poodlemise tabelis on esimene USA, millele järgnevad Prantsusmaa, Itaalia, Suurbritannia, Jaapan, Hiina, Singapur, Araabia Ühendemiraadid, Tai ja Saksamaa.

Turismikategooria nõrgimad riigid on Pakistan, Liibüa, Paraguay, Ghana ja El Salvador.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles