Reisiluba USAsse on taotlenud ligi 1500 eestimaalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiluba USAsse on taotlenud 1500 Eesti elanikku. Pildil New York.
Reisiluba USAsse on taotlenud 1500 Eesti elanikku. Pildil New York. Foto: Caro / Scanpix
Möödunud aastal taotles ligi 1500 Eesti elanikku elektroonilise süsteemi kaudu luba USAsse reisimiseks.

USA saatkonna pressi ja kultuuri aseatašee Helene Tuling ütles BNSile, et saatkonna hinnangul on alates Eesti liitumisest viisavabadusprogrammiga ligi 1500 Eesti elanikku kasutanud elektroonilist reisiloa taotlemise süsteemi (ESTA). Hinnang põhineb möödunud aasta 10. detsembri andmetel, mil ESTAt oli kasutanud üle 1200 eestimaalase.

«Paljud taotlejad kasutavad ESTAt eelseisvat reisi silmas pidades, seepärast ei tähenda 1200 taotlejat, et 1200 eestlast on Ameerika Ühendriikidesse viisavabalt reisinud,» täpsustas Tuling.

Eesti ja USA vaheline viisavabadus jõustus möödunud aasta 17. novembril.

Ühendriikidesse reisijatel tuleb täita vähemalt kaks ööpäeva enne sõitu taotlus elektroonilises reisilubade süsteemis, kust selgub paari minuti jooksul, kas inimene on USAs ebasoovitavate isikute nimekirjas või mitte.

Viisavabadusprogramm laienes ainult Eesti kodanikele, mitte Eestis elavatele Venemaa või nii-öelda halli passi omanikele. Eesti kodanikud peavad USAsse minekuks hankima biomeetrilise passi, vanemate passide omanikele viisavabadusprogramm ei laiene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles