Purjus lennureisijad kaebasid lennufirma kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix Sweden

Jaapanlane Yoichi Shimamoto kaebas kohtusse United Airlines´i, keda ta süüdistab enda täisjootmises, mistõttu muutus ta vägivaldseks oma naise suhtes.


Shimamoto sõnas oma kaebuses, et lennufirma oleks pidanud teadma, et reisija purjujootmine võib tuua negatiivseid tagajärgi ning süüdistab, et lennufirma teguviis oli vastutustundetu, ettekavatsetud ning hoolimatu teiste reisijate suhtes, vahendab

VG Nett

.



Kõne all olev lend Osaka ja San Francisco vahel toimus juba 2006. aasta detsembris ning mehe teatel serveeriti talle punast veini pea iga kahekümne minuti järel kogu lennureisi jooksul.



Reisi lõpiks oli jaapanlane seisundis, kus ta ei suutnud oma tegude eest enam vastutada ning muutus vägivaldseks oma naise suhtes.



Mees sai naise ründamise eest tingimisi 18-kuulise vanglakaristuse, mispeale nõuab ta lennufirmalt kautsjoni, kohtukulude ning valu ja piina katteks 100 000 dollarit (enam kui miljon Eesti krooni) valuraha.



Paljude õigusekspertide sõnul on kohtuasi väga keeruline, kuna osa juhtumist leidis aset lennuki pardal keset eikelligimaad Vaikse ookeani kohal, rünnak naise vastu toimus aga juba USA pinnal tolli läbides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles