Riia lennujaam hakkab reisijatelt lisaraha võtma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia lennujaam.
Riia lennujaam. Foto: Reuters / Scanpix

Läti valitsus kiitis eile heaks Riia lennujaama ettepaneku hakata kõigi reisijate käest koguma maksu turvalisuse tagamiseks. Reisijatel tuleb edaspidi maksta vastavalt kas 6,5 eurot (4,54 latti) või 7 eurot (4,89 latti).

Läti transpordiministeeriumi kinnitusel piisab nii suurtest maksudest lennujaama turvalisuse tagamiseks, teatab Leta.


Läti transpordiministeeriumi esindaja Aivis Freidenfeldsi kinnitusel on lisamaksu otsus valitsuskabinetis heaks kiidetud ning edaspidi tuleb 7 eurot maksta juhul, kui seda raha kogub lennujaam, ning 6,5 eurot siis, kui raha kogub lennufirma.

Uus lisamaks oli Läti valitsuskabinetis arutlusel ka 10. oktoobril, kuid siis lükati otsuse langetamine edasi. Valitsus soovis enne maksu kehtestamist kooskõlastada seda justiitsministeeriumiga. Justiitsministeerium osundas, et tegu on avalike teenustega, mida ei tohi maksustada tagasiulatuvalt.

Ka ei olnud ministrid kindlad, kas uut tasu võib nõuda nendelt reisijatelt, kes on juba pileti ostnud ja kuidas lisatasu sisseviimine võib mõjutada lennureisijaid. Valitsusjuht Valdis Dombrovskis tahtis Riia lennujaamalt aga selgitust, miks on nende turvalisustasud kõrgemad kui teistes lennujaamades. Lennujaam kinnitas, et uue tasu kehtestamine on hädavajalik riigipoolse toetuse äralangemise tõttu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles