Riia lennujaam plaanis reisijatelt hakata lisaraha võtma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia lennujaam.
Riia lennujaam. Foto: Reuters / Scanpix

Riia lennujaama turvalisusjuht Raimonds Lazdiņš plaanis järgmisel aastal kulutada turvalisuse peale kolm korda enam kui seni ja teha seda reisijatele kehtestatud lisatasu arvelt.

Läti telekanali TV3 saate «Nekā personīga» teatel polnud Riia lennujaama nõukogu esimehe Arnis Luhse sellest plaanist isegi teadlik, kirjutab mixnews.

Riia lennujaama turvalisusjuht Raimonds Lazdiņš plaanis kulutada lennujaama turvalisuse jaoks järgmisel aastal 10 miljonit latti senise 3,5 miljoni lati asemel. Selle skeemi rahastamise jaoks oli kavas sisse viia lisatasu 6,3 latti (9 eurot) reisija kohta, kui seda tasu kogub lennufirma, ning 7 latti (10 eurot), kui raha kogub lennujaam. Lazdiņš põhjendas oma kava sellega, et järgmisel aastal väheneb reisijate arv 40 protsenti. Lisatasu sisseviimist põhjendatakse sellega, et riigipoolne toetus vähenes. Osa süüd on ka lennufirmadel, näiteks Ryanair on võlgu 700 000 latti ja Air Baltic 12 korda enam.

Lazdiņš plaanis suurendada personalikulusid 4,4 miljonit latti, kommunikatsiooni-, hooldus- ja konsultatsioonikulusid 1,2 miljonit eurot, investeeringud 1,7 miljonit latti. Eelarve täpsemad detailid on salastatud. Oma kavad saatis turvajuht otse valitsusele, jättes teavitamata oma otsese ülemuse Arnis Luhse. Luhse märkis, et lennujaama turvalisusplaanide elluviimiseks puudub kolm miljonit latti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles