Aasta suurimaks seikluseks tunnistati paidelase mootorrattaretk

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Matkaajakiri Go Discover tunnistas selle aasta suurimaks seikluseks paidelase Ahto Tanneri mootorrattaretke Kesk-Aasiasse ja tagasi.

Parima seikluse tiitli (internetiküsitluses teine koht - toim.) tõi talle hindajate meelest seiklus sõna parimas mõttes: spontaanne, jagas kogetut blogi vahendusel nauditavalt teistega, taasavastas meile vanad tuttavad kohad, sai loota ainult iseendale, kirjutab Järva Teataja.

Teekonna pikkus tuli 23 121 kilomeetrit ja matk kestis veidi üle kolme kuu juunist septembrini. Rohkem veetis Tanner aega Valgevenes, Kasahstanis, Kõrgõzstanis, Tadžikistanis ja Usbekistanis, ülejäänud maadest sõitis kiirelt oma Suzuki DR-Z400Siga läbi.

Ahto Tanner, kes avaldab oma reisiblogi Rebaseonu nime all, lausus, et võttis esimese pikema reisi esimest korda ette aastal 2000 ja reisib tavaliselt üksi.

Sealkandis, kus sel aastal, ta varem käinud polnud, kui mitte arvestada reise vanematega Valgevenesse, Moskvasse ja Karpaatidesse veel nõukogude ajal, klassiga kunagi ka Krimmi.

«Kesk-Aasia on mulle lapsest saati tundunud eksootiline. Ikkagi lõunamaad eksootiliste puuviljade, kuumade ilmade, erineva elulaadi ja muus säärasega,» lausus ta. «Ma olen kogu aeg teadnud, et kunagi sinnakanti lähen.»

Uue reisi plaane Tanneril veel pole. «Kui tuleb mõte, valmistan veidi ette ja lähen,» lausus ta.

Teise koha pälvis ligi kolm kuud kestnud Siiditee tuur, mille kestel 17 inimest, neist neli kogu teekonna, sõitis autodega Luoyangist (Hiina) Istanbuli.

Kolmandaks tuli Timo Palo koos norralase Audun Tholfseniga, kes ületasid suuskadega Gröönimaa, läbides 600 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles