Tüütud vedelikupiirangud võivad kaduda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendamine võib muutuda mugavamaks.
Lendamine võib muutuda mugavamaks. Foto: Raigo Pajula.

Lendamise märgatavalt keerulisemaks teinud vedelike kaasavõtmise piirangud võivad Euroopas kaduda oodatust kiiremini.


Vähemalt arvab nii osa europarlamendi saadikuid, kes nimetavad turvalisuse nimel kehtestatud reegleid, et üle 100-milliliitrise mahuga pudeleid-purke jms lennukisse kaasa ei saa, rumalaks ülereageerimiseks. «Sellest pole kasu, kui vanaema hambapasta läbi otsitakse,» rääkis Saksamaalt pärit Georg Jarzembowski. Tema sõnul pole ühtki rünnakut lennujaamades veel ära hoitud.



Karmimad reeglid hakkasid Euroopa Liidus kehtima 2006, pärast kaht vahejuhtumit. 2001. aastal püüdis britt Richard Reid oma kingakontsa peidetud lõhkeainet lennukis süüdata. 2006 võtsid britid kinni 20 islamisti, kes väidetavalt plaanisid mitu lennukit vedela lõhkeainega õhkida. See plaan ei leidnud aga hiljem tõestust.



Euroopa Komisjon ei plaani reegleid muuta siiski veel enne 2010. aastat, kui pudelikontrolli võivad asendada inimesi läbi valgustavad skännerid, mis lõhkeaine ära tunda suudaksid. (Der Spiegel/PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles