Uus korraldus tõstis oluliselt Vene viisa hinda

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas, aadressil Rävala pst.8 asuva Venemaa Viisakeskuse ametlik avamine. Viisaasjandust korraldab äriühing Invisa Fiduciary Services OÜ.
Tallinnas, aadressil Rävala pst.8 asuva Venemaa Viisakeskuse ametlik avamine. Viisaasjandust korraldab äriühing Invisa Fiduciary Services OÜ. Foto: Toomas Huik

Alates eelmisest teisipäevast liiguvad kõik Vene turistiviisa taotlused läbi Invisa Fiduciary Services OÜ viisakeskuse, mis võtab taotluste menetlemise eest 21 euro suurust vahendustasu.

Vene saatkond ilma kutseta turistiviisade soovijatega enam ei tegele. Viisa saamiseks tuleb pöörduda nädal tagasi avatud viisakeskuse poole, kes võtab vahendamise eest 21 eurot. Sama teed on sunnitud kasutama ka kõik Eesti turismibürood, vahendasid ERRi uudised.

Aktuaalse Kaamera andmetel on ettevõtjad väitnud, et viisakeskus kuritarvitab tasu küsides oma monopoolset seisundit, ning nõudnud vahendaja leidmiseks avalikku konkurssi.

Viisakeskuse direktor Ivan Breganovi sõnul on aga 21 eurot kvaliteetse teenuse hind, millele lisandub Eesti käibemaks.

«Meie kulud lähevad kõik dokumentide ettevalmistamisele,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles