Alates pühapäevast saavad matkajad nõu RMK teabepunktidest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas ootab külastajaid Lilli loodusmaja Viljandimaal.
Teiste seas ootab külastajaid Lilli loodusmaja Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval saab ametliku hoo sisse looduspuhkuse hooaeg, kui külastajatele avavad igapäevaselt uksed 27 RMK teabepunkti üle Eesti.
 


«Hetkel on looduses liikujale välja ehitatud ligi
2000 km matkaradu, 309 kattega lõkkekohta ning 41 telkimisala,» tutvustas selle hooaja võimalusi RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo. Sellele lisaks pakub RMK ööbimisvõimalust 24 metsaonnis ja 18 metsamajas.

Looduses liikuja abistamiseks on 15. maist kuni 15. septembrini kõik RMK teabepunktid avatud igal nädalapäeval kella 10-18. Teabepunktidest saab nõuandeid ja infomaterjale elamusliku looduspuhkuse ettevalmistamiseks.

Kokku on selliseid punkte üle Eesti 27. Viimase aastaga on lisandunud teabepunktid Tallinna lähedal Viimsis, Jõgevamaal Toomal ja Otepääl.

Endale sobivat loodusretke aitab ette valmistada ka põhjalik otsisüsteem RMK kodulehel http://www.rmk.ee/teemad/looduses-liikujale/voimaluste-otsing.

Mullu külastati RMK teabepunkte ligi 60 000 korral. Igaüheõigusel tuginevate looduskasutuse võimaluste pakkumiseks ja elanikkonna loodusteadlikkuse edendamiseks kasutas RMK mullu 4,1 miljonit eurot. Tänavu on see summa 6,3 miljonit, millest 2 miljonit eurot tuleb Euroopa regionaalarengu fondist.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel viies Eesti rahvuspargis ja 40 muul kaitsealal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles