Kadunud pagas läheb hästi kaubaks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamaja Unclaimed Baggage meelitab Alabama väikelinna aastas ligikaudu miljon külalist.
Kaubamaja Unclaimed Baggage meelitab Alabama väikelinna aastas ligikaudu miljon külalist. Foto: SCANPIX

Ameerika kogemus näitab, et mõnest omanikuta jäänud kohvrist võib saada suure ja tulusa äri. Nimelt tegutseb Alabama väikelinnas kaubamaja, mis meelitab ostjaid kadunud pagasist leitud esemete odavmüügiga.

Kaubamaja Unclaimed Baggage asub Scottsboros ja tegutseb juba mitukümmend aastat. Äri toimib järgimisel põhimõttel: reisija kaotab kohvri, lennufirma ei leia kohvriomanikku 90 päeva jooksul üles ja maksab reisijale välja hüvitise, omanikuta jäänud kohver müüakse edasi kaubamajale.

Milliste lennufirmadega kaubamaja koostööd teeb ja kui palju ühe omanikuta jäänud kohvri eest makstakse, hoiab ettevõte saladuses.

Oma edust rääkides aga midagi vaka all ei hoita: aastane külastajate arv on ligi miljon, päevas pannakse müügisaali välja tuhandeid uusi esemeid ja mõnest müügiletist on aja jooksul kasvanud korralik mitme osakonnaga kaubamaja.

Samuti meelitab kaubamaja väikelinna turiste, seda eelkõige odavate hindade ning huvitava kaubavalikuga. Poest leiab näiteks sukeldumisvarustust, pulmakleite, ehteid, akordione, vaipu, elektroonikat, kunsti, mänguasju ja loomulikult kohvreid, mida müüakse oluliselt odavamalt kui tavapoodides.

Osa külastajaid tuleb poodi ka oma kaotatud asju otsima, kuid sellel pole suuremat mõtet. Firma on pagasi ostnud, inimesele lennufirma poolt hüvitis makstud ning pealegi puudub võimalus tuvastada, kas konkreetne ese ikka kuulub seda nõudma tulnud inimesele või mitte.

Kahjuks pole Unclaimed Baggage`il oma veebipoodi ja seega tuleb neil, kel asja vastu huvi, ise kohale sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles