Eestlased pääsevad nüüd lennukiga biitlite kodulinna

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisihuviline pere suundub lennuki pardale, et minna Liverpooli.
Reisihuviline pere suundub lennuki pardale, et minna Liverpooli. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasest hakkab Easyjeti lennuk pidama kolm korda nädalas ühendust Tallinna ja Inglismaa suuruselt neljanda linna Liverpooli vahel.


Esimene lend tõi John Lennoni nime kandvast lennujaamast Tallinna Lennart Meri nimelisse lennujaama üle saja reisija ja umbes samapalju inimesi läks siit lennuki peale, et külastada biitlite kodulinnana tuntuks saanud ja muuseumide poolest rikast Liverpooli.

Easyjet plaanib uuel liinil vedada aastas 35 000 reisijat. Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul annavad selle kaudu siia tulevad inimesed olulise panuse Eesti turismi arengusse. Easyjeti kohta ütles Sakkov, et tegu on väga keskkonnateadliku lennufirmaga, mis töötab väga tõhusalt. «Positiivne on seegi, et Eeasyjet on küll odavlennufirma, kuid kasutab pärislennuvälju,» lisas ta.

Easyjeti Suurbritannia kommertsjuht Ali Gayward ütles, et nüüd on eestlastel võimalus mugavalt reisida linna, mis on maailmakuulus Beatles Story ja Albert Docks`i baaride poolest. Ühe suuna odavaim pilet Liverpooli maksab koos lennujaamamaksudega 19,99 eurot.

Liverpooli ühendab Tallinnaga seegi, et mõlemad on saanud Euroopa kultuuripealinnaks.

Liverpooli turismikeskuse osakonnajuhataja Alison Flint kutsus eestlasi külastama tema kodulinna, mis on väga rikas erinevate muuseumide, kunstigaleriide ja teatrite poolest.

Seal on kaks suurt katedraali, palju häid restorane ja baare ning ostukeskusi. Linnas on mitu kuulsust kogunud jalgpallimeeskonda. Flint lisas, et Liverpooli elanikud on erakordselt sõbralikud ja külalislahked.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles