Välismaal puhkamisele kulutatakse kaheksa korda rohkem kui Eestis

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus.
Puhkus. Foto: SCANPIX

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso rääkis täna Vikerraadiole, et  eestlased kulutavad välismaal puhkamisele kaheksa korda rohkem raha kui Eestis puhkamisele.

Mutso hinnangul on Eestis puhkamiseks kaks peamist põhjust: seda on hea ja lihtne teha ning samuti on see mugav ja odav.

«Kuidas aidata Eesti majandusele kaasa? Tuleb puhata ja puhata Eestis. Kui siin puhkame, siis näitame hoiakut, kes üle Eesti toimetavad,» sõnas ta.

Mutso sõnul on puhkuse odavusest rääkides kõik suhteline ja mingid teenused võivad Eestis kallimad olla kui mujal, kuid kui võrrelda majutuskohtade hindu, siis need on Eestis ühed madalamad.

Ta tunnistas ka, et siinse teenuse kvaliteet on kõikuv, mis on tingitud sellest, et meie turism on hooajaline ja suursündmuste ajal küsitaksegi kõrgemaid hindu.

Mutso lisas aga, et teenuste kvaliteeti võib aidata tõsta klientide tagasiside, sest ettevõtja jaoks on selline info oluline.

Mutso väitel puhkab eestlane aga ka välismaal ja praegu on nii, et eestlane investeerib puhkusesse välismaal kaheksa korda rohkem kui Eestisse.

«Ma arvan, et seda tasakaalu saaks natukene mõjutada. Kui meil on häid pakkumisi, siis inimene siseturismi ka harrastab,» lisas Mutso.

Mutso sõnul saab siseturismi kohta rohkem infot veebilehelt puhkaeestis.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles