Lagle Parek kutsub Pirita kloostri külalismajja

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagle Parek kloostri kabelis.
Lagle Parek kloostri kabelis. Foto: Raigo Pajula

Paljud ehk ei tea, et tänavu sügisel oma kümnendat aastapäeva tähistava Pirita uue kloostri külalismaja uksed on kõigile avatud ja see toimib täiesti tavalise hotellina, rääkis end kloostri sõbraks nimetav Lagle Parek.


«Meie kord on isegi vabam, sest külastaja saab võtme ja käib sisse-välja, millal soovib, keegi ei istu valvelauas ega küsi midagi,» rääkis Parek. Ta lisas, et suvel saab õues grillida ja isegi väike naps pole keelatud.

Muidugi on kloostri miljöö iseenesest distsiplineeriv ja mingeid pahandusi pole olnud. Pareki sõnul sobib sealne rahu ja vaikus hästi näiteks loominguliseks tööks. Tubades on olemas internetiühendus ja avalikes ruumide wifi, kasutada saab raamatukogu. Vaid ustest, kus on silt «Klausuur» ei saa võõrad sisse minna, sest sealt algab klooster.

Pirita kloostri külalismajas on 23 tuba, kuhu saab majutada kokku 50 inimese ringis. Hinnad pole kõigist akendest avanevat hunnitut vaadet arvestades sugugi kõrged – ühene tuba ühele maksab 34 ja kahele 47 eurot. Ruumid on valged ja puhtad, sisustatud igati tänapäevaselt.

Kloostri külalismaja eripärana on kogu teenindav personal nunnad, keda on praegu 10 naist – kõik välismaalased, kellest enamik räägib ka eesti keelt. Suvel võib iga külastaja endale ürdipeenralt ise võileivale rohelist võtta ja nautida ümbritsevat lilleilu. Hommikuti on võimalik kloostri valgusküllases ja moodsas kabelis missat kuulata.

Parek tahab Pirita kloostri külastajaile tänavu projekti «Puhka Eestis» raames koostöös EASiga hakata pakkuma veel palju enamat kui kloostri ajalooline õhkkond. Tal on plaanis viia inimesi Viinistusse ja soovi korral ka sealsele Mohni saarele ööbima. Seal on selleks 24 kohta loodud.

Kavas on teha koostööd ka Padise kloostriga ja Setu seltsidega. «Otsime võimalusi välisturistide Tallinnast välja maale viimiseks. Need on ääretult võluvad kohad ja sugugi mitte ulmeliselt kallid,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles