Hiinlanna viskas hea õnne tarbeks lennuki mootorisse münte

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnemündid
Õnnemündid Foto: Kuvatõmmis

80-aastane hiinlanna viskas enne lendu lennuki mootorisse hea õnne tarbeks peotäie münte, mistõttu ei saanud lennuk enam õhku tõusta ja reisijad pidid mitu tundi järgmist lendu ootama.

Shanghai Pudongi rahvusvahelisest lennujaamast China Airlinesiga lendama pidanud reisijad olid sunnitud viis tundi uut lendu ootama, sest hiinlanna viskas pardale mineku ajal lennuki pihta ja sealhulgas ka mootorisse õnnemünte, vahendab CNN.

Politsei viis vanaproua lennujaamast minema. «Reisija, perekonnanimega Qiu, kellel ei ole varasemat kriminaalkaristust ega ka vaimseid probleeme, tunnistas, et ta viskas palve eesmärgil lennuki pihta münte ja soovis sellega tagada turvalise lennu,» rääkis politsei esindaja.

Ta lisas, et politsei leidis sündmuskohalt üheksa münti, sealhulgas ühe, mis oli lennanud mootorisse. Ülejäänud olid puistatud maha lennuki ümber.

Lennufirma pidi seetõttu aga kõik 150 reisijat lennukist välja saatma. «Selleks, et saaksime tagada turvalisuse, pidi meie meeskond mootori põhjalikult läbi uurima ja lennukõlblikuks tunnistama,» sõnas lennufirma esindaja.

Lennuk tõusis lõpuks õhku ja jõudis sihtkohta viis tundi plaanitust hiljem. Politseipiltidelt on näha, et kokku viskas proua lennuki suunas 1,7 jüaani ehk umbes 20 eurosenti, kuid kohaliku meedia andmetel võib selline hilinemine ja mootori ülevaatus lennufirmale maksma minna tuhandeid eurosid.

Politsei kinnitusel uuritakse juhtumit edasi. Shanghai Pudongi lennujaamast reisib igal aastal läbi rohkem kui 66 miljonit reisijat. Samas on lennujaam sageli täpsuse edetabelite lõpus ning lisaks ei pidavat seal kunagi antama ärajäänud või hilinevate lendude kohta piisavalt infot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles