Iirimaal tutvustatakse viikingite ajalugu virtuaalreaalsuse abil

Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viikingid
Viikingid Foto: Vida Press

Iirimaa linn Waterford asutati viikingite poolt ning see on ka põhjus, miks seal aktiivselt just varjaagide ajaloo tutvustamisega tegeletakse.

Eelmisel kuul avati linnas uus atraktsioon nimega Viikingite kuningad (Kings of the Vikings), mis annab külastajatele võimaluse tunnetada 1000 aasta tagust eluolu peaaegu päriselt ehk koht pakub turistidele pooletunnis virtuaalreaalsuse kogemuse, vahendab Lonely Planet.

Tehistegelikkuses räägib huvilisele lugusid viiking, kes viib turisti kohtuma ka legendaarse viikingite juhi Reginaldiga, Waterfordi linna asutajaga.

Paiga omanik rääkis, et History kanalis näidatavad seriaalid «Viikingid» ja «Viimane kuningriik» on kindlasti tõstnud huvi varjaagide ja nendega seoses ka uudse atraktsiooni vastu, tänu sellele läheb kohal praegu väga hästi ning turiste on palju.

Waterfordi näol on tegemist Iirimaa vanima linnaga, kus lisaks viikingite elu kujutavale virtuaalreaalsusele on võimalik uudistada ka muuseume ja vanu kindluseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles