Tüütud turistid nõuavad islandlastelt tasuta ööbimist

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reykjavik
Reykjavik Foto: Vida Press

Islandi turisminumbrid on viimastel aastatel kõvasti tõusnud ning kuigi populaarsus toob kasu majandusele, ei ole kohalikud turistitulva üle sugugi õnnelikud.

Näiteks käisid kaks prantsuse turisti käisid Islandil Bogarnesis ukselt uksele ja norisid kohalikelt tasuta ööbimist. Üks elanikest, Guðrún Helga Árnadóttir väitis, et sellised küsimused tekitasid ebamugavust ning turistide vastu pahameelt, vahendab Independent.

Prantslased käisid tülitamas kõiki kortermaja elanikke ja kui keegi neid sisse ei lasknud, liikusid järgmise elamusse. Lõpuks Arnadottir sekkus ja selgitas prantslastele, et nende käitumine ei ole sobiv. «Ma ütlesin neile, et nii need asjad ei käi ja nad viibivad võõral maal.» Ta lisas, et turistid ei muutnud seetõttu aga meelt ja jätkasid ukselt uksele käimist, sest nende arvates oli selline reisimisviis üsnagi normaalne.

Borgarnesis käivad turistid peamiselt Hafnarfjalli mäe ja Einkunniri pargi pärast. Ühtlasi ei ole see ka esimene kord, kui turistid sellisel viisil öömaja soovivad leida. «Kõige suurem probleem on aga see, et turistid kasutavad meie aedasid tualettruumina, eriti äärelinnades. Lisaks on meil telkimise kohta väga ranged reeglid ja inimesed rikuvad neid pidevalt. Turistid tulevad siia ja näevad meie riiki kui suurt mänguväljakut, kus reeglid ei kehti,» oli Arnadottir pahane.

Islandile reisimisel tuleb silmas pidada, et kui mõni aasta tagasi sai sinna minna ilma majutusplaane tegemata, siis nüüd see enam võimalik ei ole. Kõik ööbimised tuleb mitu nädalat ette planeerida või võtta kaasa telk, mida vastavalt kohalikele reeglitele üles seada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles