Hüljatud kalurilinn mattub lummavasse rohelusse

Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Houtouwan
Houtouwan Foto: SCANPIX

Kunagi nii vilgas kalurilinn seisab nüüd peaaegu tühjalt, ootamas loodusega täielikku ühtesulamist.

Hiina Shengshani saare väikelinn Houtouwan on muutunud vaid mõnekümne aastaga elukohast populaarsust koguvaks turismisihtkohaks, kirjutab Lonely Planet.

Linna põhilised elanikud olid kalapüüdjad, kuid kui tööstus eelmise sajandi lõpul jõudsalt arenema hakkas, ei tasunud kala püüdmine ära. Nii jätsid linnaelanikud Houtouwani 1990. aastatel maha.

Sellest ajast alates on loodus andnud oma parima, et muuta koht ümbruskonnaga sarnaseks. Põhiliselt katavad linna majasid roniv luuderohi, pamplid ning metsviinapuud.

Ameerika filmitegija ja fotograaf Joe Nafis käis hiljuti saarel moepilte tegemas ning tagasi tulles väljendas ta oma vaimustust öeldes, et ta poleks iialgi uskunud linnapildi sellist muutust vaid natuke rohkem kui 20 aastaga. Samas rääkis Nafis, et Houtouwanis võis siiski ka näha üksikuid elanikke, niisiis pole koht täiesti hüljatud.

 

#houtouwanvillage#green#island#zhoushanisland#uninhabited#mountain#houses

A post shared by @el_va_ on

Ida-Hiinat külastades on reisisellil hea võimalus seda paika külastada. Koht asub umbes 65 kilomeetri kaugusel Shanghaist ning on osa ligi 400 saarest koosnevast Shengi saarestikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles