Galerii: Jordaaniast klassikalist araabia maad otsida ei maksa

Erki Loigom
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestlased panevad selle Eestist napilt kaks korda suurema pindalaga kõrberiigi kahjuks ühte patta selliste probleemsete maadega nagu Süüria, Palestiina, Iisrael ja Saudi Araabia. 

Just nende rahutute riikide vahele jääb vaata et viimane tõeliselt turvaline ja rahulik araabia maa, Hašimiitide kuningriik Jordaania. See on joonlauaga rajatud riik. 20. sajandi alguses Briti impeeriumi hallata olnud territooriumist moodustab enamiku kasutu kõrb. Seetõttu on suurem osa riigi kaheksast miljonist elanikust koondunud põhja- ja keskossa, kus asub ka pealinn Amman.

Enamasti ongi Amman Jordaaniasse reisijate esimene sihtpunkt. Linn väärib kindlasti pikemat kohalviibimist, et sellesse tõeliselt sisse elada, kuid paari-kolme sisutiheda päevaga on siiski võimalik ühe maailma vanima asula vaatamisväärsustele tiir peale teha. Kõik turiste huvitav asub kesklinnas, kuhu saab minna jalgsi, või siis äärmiselt odava taksosõidu kaugusel. Araabia maadele omast pealetükkivat kaubandust linnas (ega ka mitte kogu riigis) õnneks peaaegu ei ole. Küll aga võib nautida lärmakaid turge, üsna turistivaeseid vaatamisväärsusi ning saada ilma pikema ooteajata osa väga maitsvast Lähis-Ida köögist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles