15 maailma kõige turistisõbralikumat riiki

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria
Austria Foto: SCANPIX

Kuigi puhkusesihtkohtasid ei valita selle järgi, kus elavad kõige sõbralikumad inimesed, võib positiivne suhtumine reisisellidesse teha seiklemise palju mõnusamaks.

Maailma majandusfoorumi reisi ja turismi konkurentsivõime raportis vaadeldi 136 riiki 14 kategooria alusel, mis andis ülevaatliku pildi nende paikade võimekusest turismis. Üks aspektidest, mille alusel riike hinnati oli turismiteenuste taristu, mis näitab, kas riigid on võimelised vastu võtma korraga palju turiste.

Selle näitaja all vaadatakse näiteks hotellitubade arvu inimese kohta, suurte autorendifirmade olemasolu ja ka pangaautomaatide arvu täiskasvanud inimeste kohta. Taristu kategooria ei näita seda, kui avatud on riigid turistide suhtes ehk selles nimekirjas ei ole vaadeldud viisatingimusi, lennuvõimalusi ja kaubanduskokkuleppeid. Samuti ei keskendutud sellele, kui väga seavad riigid turismi esikohale.

Maailma turistisõbralikud riigid, kus on olemas kõik vajalik mõnusaks äraolemiseks

15. Iirimaa

14. Bulgaaria

13. Island

12. Luxembourg

11. Itaalia

10. Kanada

9. Saksamaa

8. Austraalia

7. Suurbritannia

6. Šveits

Kuigi ka Šveitsis on suurlinnasid, kus jalutamine on omamoodi vahva ja vaated ümbritsevatele mägedele ilusad, siis tuleks kindlasti Šveitsi sõites võtta kaasa ka matkasaapad. Nii kaunid mäed, pikad ja head rajad lihtsalt kutsuvad loodust linnale eelistama.

Matterhorn
Matterhorn Foto: Vida Press

5. Horvaatia

Horvaatia on järsult muutunud populaarseks mitte ainult eestlaste vaid kogu maailma turistide hulgas. Siiski on seal veel palju, mida turistid kunagi näinud ei ole, sest sageli piirdutakse vaid Spliti või Dubrovnikuga. Reisides põhjapoole, võib end avastada imekaunite viinamarjaistanduste keskelt, veidi lõunapoolt Rovinjist võib end tabada Horvaatia gurmeepiirkonna südamest, kus vein voolab ojadena ja trühvel ning oliivõli käivad alati hea toiduga kaasas.

Rovinj
Rovinj Foto: Vida Press

4. Portugal

Siin tervitab külalisi türkiissinine ookeanivesi, Assoori saarte lopsakas rohelus ja Madeira punased katused. Portugalist leiab uniseid kalurikülasid ja värvikirevad linnad. Lissaboni kitsaid tänavaid mööda sõidavad vanaaegsed trammid ja seda kõike saadab kaikuv fado muusika.

Lissabon
Lissabon Foto: Vida Press

3. Ameerika Ühendriigid

See riik on niivõrd suur, et põnevatel tegevustel ei tule otsa ega äärt, olenemata reisiselli huvidest. New York näitab tõelist suurlinna elu, Miami elanikud on aga sama soojad kui sealne kliima, New Orleans hullutab külastajaid ööpäev läbi kestvate pidudega, Las Vegas paneb proovile enesevalitsuse, Los Angeles lisab kõigele veel glamuuri ja San Francisco laseb mõnusalt lõõgastuda.

New Orleans
New Orleans Foto: Vida Press

2. Hispaania

Esimesena tulevad Hispaania puhul pähe ilmselt Kanaari saared või Sagrada Familia. Kuigi tõesti puhkusepaiku ja ilusaid rannakuurorte leidub seal palju, on ka sisemaal ohtralt huvitavat. Segovias asub üks paremini säilinud roomaaegseid akvedukte ja Madrid on üleküllatud erinevate muuseumite ja galeriidega.

Segovia akvedukt
Segovia akvedukt Foto: Vida Press

1. Austria

Austria on üks nendest vähestest riikidest, kes pakuvad turistidele tegevust ühepalju nii suvel kui talvel. Olgugi, et piirkonnad, kuhu reisitakse on hooajati erinevad, ei lõppe turistivood seal kunagi. Suviti on turistide lemmikuteks Viini luksuslikud paleed ja talviti sõidetakse mägedesse. Siiski ei jää ka mäenõlvad suviti tühjaks vaid kauni looduse keskel ekslevad ikka mõned matkasellid.

Austria / Scanpix
Austria / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles