Vead, mida Euroopas ringi reisides teed (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reis
Reis Foto: SCANPIX

Võib ju tunduda, et meie naabrite juures ei saa midagi niivõrd erilist olla, et sellele tuleks spetsiaalselt tähelepanu pöörata, kuid ometi on Euroopas ringi reisimise juures mõni trikk, millele tuleks rohkem tähelepanu pöörata.

Insider pani kokku nimekirja soovitustest, mida tuleks Euroopas reisides järgida, et tagada sujuvam ja meeleolukam puhkus.

Eeldad, et pangakaardist piisab – kuigi kõikides suurlinnades saab kaardiga maksta, eelistavad väiksemad paigad tavaliselt siiski sularaha. Samuti tasuks üle vaadata, millised on sihtriigis levinud pangakaardid, sest näiteks Visaga on Hollandis väga keeruline löögile saada.

Riietud nagu turist – pole lihtsamat moodust end kohalikest eemale tõugata, kui riietuda nagu tõeline turist, käies ainult tossude, kotakate pükste või plätudega. Kui soovid kohalikega sina peale saada, võiksid õhtul restorani minnes midagi paremat selga tõmmata kui vaid suvalised kulunud lühikesed püksid.

Valid esimese ekskursiooni, mida pakutakse – tee kodus kõvasti eeltööd, enne kui mingi ekskursiooni kasuks otsustad. Suhtle kohapeal mitme pakkujaga ja vaata, kes sulle paremat ekskursiooni lubab.

Sa ei reisi Ida-Euroopas – esmajoones suundume tavaliselt kas lõunasse või läände ja unustame ära, et meie oma piirkonnas on ka väga palju ilusat. Kuigi viimastel aastatel on Horvaatia külastamine oluliselt tõusnud, võiks mõelda ka teiste sealsete riikide peale nagu Rumeenia, Sloveenia või Ungari.

Sa ei õpi selgeks paari väljendit – kuigi suurlinnades räägitakse sageli inglise keelt, ei pruugi see väiksemates kohtades nii olla. Isegi kui sul ei ole kohalikku keelt otseselt vaja, on kohalikud sulle tänulikud, kui oled valmis veidi pingutama.

Võtad kaasa kohvri, mida sa kanda ei jaksa – Euroopa vanalinnades on ohtralt munakiviteid. Kui oled planeerinud endale mõnusa puhkuse ja väikese hotellitoa mõnes vanalinnas, siis pead kohvrit ilmselt käe otsas tassima.

Unustad ära odavlennufirmade pagasireeglid – Euroopas on odavlennufirmasid, kes pakuvad linnade vahel lendamiseks erakordselt häid hindu. Selleks, et hindu tõepoolest nautida, tuleks aga üle kontrollida ka pagasinõuded ning nendest rangelt kinni pidada.

Kasutad ainult suuri hotellikette – hotellikettidest saad alati kindla kvaliteedi, kuid Austrias või Prantsusmaal oleks palju hubasem ööbida mõnes kodumajutuses. Kvaliteet ei pruugi alati olla ühtlane, kuid kogemus on palju vahetum.  

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles