Seitse viisi, kuidas ameeriklased meist teistmoodi söövad

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burger
Burger Foto: Vida Press

Söömine tundub üsna lihtne tegevus, mida kõik kultuurid võiksid sarnaselt harrastada, kuid ometi esineb ka selles tegevuses palju erinevusi, mille peale ise ehk ei tulekski.

Ameeriklased kasutavad toidutegemisel teistsuguseid tooraineid ning samuti on teistsugune nende toidukultuur. Insider tõi välja seitse peamist erinevust eurooplaste ja ameeriklaste vahel.

1. Portsjoni suurused

Teatavasti on Ameerikas kõik suurem kui Euroopas, alustades autodest ja lõpetades toiduportsjonite suurusega. Kui tellid endale Ameerikas väikese joogi, on see ilmselt sama suur, kui meie oleme harjunud saama keskmist või isegi suurt jooki ostes. Paljud restoraniketid isegi ei paku väikest jooki, alustatakse kohe tavasuurusest.

2. Toidu maksumus

Ühendriikides on juur- ja puuviljade hind väga kõrge ning kõik poolfabrikaadid ja kiirtoidud on äärmiselt odavad. Seetõttu ei tasu ka imestada, miks sealsete elanike kehakaal pidevalt tõuseb.

3. Sõõrikud

Võib ju arvata, et tegu on telekas levinud müüdiga, kuid tegelikult armastavad ameeriklased tõepoolest sõõrikuid. Vahet ei ole, mis kell või mis päev on, sõõrikuid võib süüa igal ajal.

4. Antisotsiaalsed eined

Ameeriklaste elustiil on väga tempokas, neil on kogu aeg kusagile kiire ja kõike tuleb teha efektiivselt ning kähku. Nendel ei ole aega veeta tunde söögilaua taga, nad eelistavad kiirtoitu ja kette, kus saab söönuks vaid kümne minutiga.

5. Kiirtoiduketid on pühad

Neil on niivõrd palju kiirtoidukette, et neid on raske kokku lugeda. Ameeriklastele meeldib kiiresti süüa ja seetõttu on nad säärastesse kettidesse ka palju investeerinud.

6. Alkohol

Üllataval kombel ei ole ameeriklased veel selles osas eurooplastele järgi tulnud ning hoiavad oma vanusepiirangut kindlalt 21 aasta peal, vaatamata sellele, et mõnel pool Euroopas võib poodi alkoholi järele minna juba ka 16-aastaselt.

7. Limonaad

Limonaade võib samuti igal ajal juua just nagu sõõrikuidki süüa. Võib juhtuda, et suhkrujoogist ei öelda ära isegi hommikusöögi ajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles