Kuurorthotellid võitlevad valekaebuseid tegevate turistidega

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid
Turistid Foto: DANI CARDONA/REUTERS/Scanpix

Hispaania hotellipidajad saavad iga aasta ohtralt süüdistusi nagu oleks nende toit tekitanud klientidel toidumürgituse, kuid tegelikult on need väited alusetud.

Ühe aasta jooksul kulub valekaebuste kompenseerimiseks 60 miljonit eurot, mistõttu on Hispaania hotellipidajad võtnud nõuks kõikidele turistidele, kes tegelikult haiguse küüsis ei vaevle, esitada ametlik kaebus, vahendab The Local.

2016. aastal tõusis haigete arv 700 protsenti. «Olukord on muutunud murettekitavaks ja me ei saa jääda ootama, millal pikaajalised meetmed tööle hakkavad,» sõnas Hispaania hotellipidajate assotsiatsiooni esimees Ramon Estalella.

Petuskeemi kasutavad peamiselt Briti turistid, kes väidavad, et nad said hotellis süües toidumürgituse ja loodavad seega oma makstud raha tagasi saada. Tavaliselt tulevad kaebused turistidelt, kes ootavad nende esitamisega kuni nad on tagasi kodumaale jõudnud.

Seega ei saa hotellipidajad paluda tõendusmaterjali mõnelt kohalikult Hispaania arstilt. Lisaks ei esitata kaebuseid sageli otse hotellile, vaid hoopis reisikorraldajale. Väidetavalt on hotellide ümber tekkinud juba ka isehakanud juriste, kes võtavad kaebuste esitamise eest väikest vahendustasu.

Estalella lisas, et praegune süsteem on vigane, sest Briti ametnikud ei viitsi kaebustega pikemalt tegeleda ning soovivad need lihtsalt kiiresti kaelast ära saada, selle asemel, et alustada pikka juriidilist protsessi. Lisaks on reisikorraldajatega sõlmitud lepingud sellised, milles kogu vastutus langeb just hotellide õlule.

Selleks, et valetajaid vahele võtta hakatakse klientide söögi- ja joogikordi pingsalt jälgima. See võimaldab näidata, et kui turist väitis end olevat toidumürgituses, tarbis ta tegelikult hotelli alal veel ohtralt sööke ja jooke.

Lisaks hakatakse jagama lendlehti, mis selgitavad, et valekaebuste esitamine on Hispaanias kriminaalkuritegu. Vahelejääjaid võib ees oodata kuue kuu kuni kolmeaastane vanglakaristus ning suured rahatrahvid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles