Lennujaamades hakatakse kontrollima ka käsipagasis olevat toitu (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll
Turvakontroll Foto: Vida Press

Uue reegli kohaselt peab lisaks vedelikele ja sülearvutitele turvakontrollis käsipagasist välja võtma ka suupisted, mis reisile kaasa on pakitud.

Veel ei ole seda küll täielikult rakendatud, kuid Ühendriikide lennujaamades käib juba protseduuri katsetamine ning pärast edukate tulemuste saavutamist võib seda kõikjal kasutama hakata, vahendab Travel and Leisure.

Reisijad, kes keelduvad toiduaineid pagasist välja võtmast peavad andma avama oma koti läbiotsimiseks. Sama kehtib ka reisijate kohta, kes ei ole nõus võtma välja elektroonikat, mis on suurem, kui mobiiltelefon.

Kuigi võib tunduda, et sellega lähevad turvakontrollide järjekorrad veelgi pikemaks, siis tegelikult üritatakse sellega hoopis seda protsessi kiirendada. «Igapäevased esemed võivad röntgenmasinas välja paista kui lõhkekehad, mistõttu peavad meie töötajad käsitsi suurel hulgal pagasit üle kontrollima,» sõnas lennujulgestusmeeskonna liige.

Kui toiduained pagasist enne kontrolli välja võtta jääb sinna järele vähem esemeid, mis võivad segadust tekitada ning nii ei pea nii palju kotte eraldi üle kontrollima. Seega toiduained mingit ohtu ei kujuta vaid seda tehakse lihtsalt protsessi kiirendamise eesmärgil.

Millal süsteem Ühendriikides või ka mujal maailmas kasutusele võetakse, ei ole veel täpselt teada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles