Pühapäevast saab ühe laevaga nii Peterburgi kui Stockholmi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallink

Regulaarlaevaliin St. Peterburg – Stockholm – Tallinn - St. Peterburg hakkab läbima Tallinna vanasadamat esialgu üks kord nädalas pühapäeviti ning liini teenindab Malta lipu all sõitev laev «Princess Anastasia».
 


Laevafirma hinnangul saabub iga reisiga Tallinna kuni 2300 reisijat, kelles 75 protsenti on venelased. Laev saabub Tallinna kell 12 ja väljub kell 18. Seda teenindavad A- ja B-terminal.

Laev on ehitatud 1986.aastal, hiljuti tehti sellele põhjalik remont. Laeva pikkus on 176, 8 meetrit, reisijakohti on 2353, meeskonnas 220 inimest. Sõiduautosid võtab
alus peale 580, kaubaliinimeetreid 1120. Sel aastal teeb laev hinnanguliselt 30-35 külastust.

Piletihind ühel suunal Tallinn – St. Peterburg algab 25 eurost ( 4 inimese kajutis). Eestlased saavad viisavabalt viibida St. Peterburgis 72 tundi, kui külastavad linna
laevaga ja ööbivad teatud hotellides.

St. Peterline asutati 2010. aastal ning täna sõidab see Läänemerel kahe laevaga – «Princess Anastasia» ja «Princess Maria».

Firma alustas regulaarse laevaühendusega Peterburi ja Helsingi vahel 2010. aasta aprillikuus ja möödunud aastal reisis sellel liinil 154 000 inimest. Lisaks regulaarliinidele korraldab firma oma laevadega ka kruiisireise Läänemerel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles