Pildid ja video: lennuki mootor süttis õhkutõusul põlema

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
United Airlinesi lennnuk
United Airlinesi lennnuk Foto: Vida Press

United Airlinesi lennuk oli õhku tõusmas New Yorgi Newarki lennujaamast, kui üks mootoritest süttis põlema ja viis inimest sai kannatada.

Lennuk pidi suunduma New Yorgist San Franciscosse ning oli parajasti teel õhkutõusurajale, kui lennukontrolltornist märgati, et lennuki üks mootoritest on leekides. Nad andsid sellest piloodile teada, kes omakorda käskis pardameeskonnal alustada reisijate evakueerimisega, vahendab Travel and Leisure.

Meeskond lasi lahti hädaabiliuteed ning kõik reisijad pidid lennukist võimalikult kiiresti lahkuma. «Me lasime kiiresti liumäest alla sel ajal kui meeskond karjus, et minge välja ja jookske lennukist eemale,» kirjeldas vahejuhtumit üks reisijatest.

Kohale saabus ka päästemeeskond, kes kustutas tekkinud tulekahju ja andis esmaabi ka reisijatele. Kõik inimesed transporditi tagasi terminali ja nad said oodata Unitedi ooteruumis. «Me oleme tänulikud meeskonna kiire tegutsemise eest ja õnnelikud, et kõik reisijad on terved,» sõnas lennufirma esindaja.

Newarki lennujaam suleti üheks tunniks ja kõik maanduma pidanud lennukid saadeti lähedalasuvatesse lennujaamadesse.

Pardal oli kokku 124 reisijat ja seitse meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles